Muziek in de zorg en welzijn.

Mijn kwaliteiten zijn verbinden, enthousiasmeren, inspireren en ruimte geven aan mensen die een bijzonder verhaal willen vertellen, een luisterend oor bieden en empathisch zijn. Ik respecteer alle emoties en gevoelens. Naast dat ik serieus kan zijn vind ik humor ook belangrijk….

Vanaf juli 2017 ben ik eigenaar van Sandermetz.nl muziek en meer. Ik bied muzikale, theatrale en welzijnsactiviteiten aan voor iedere doelgroep. 

Tot juli 2017 was ik coördinator activiteiten (welzijnscoach) in Mienskipssintrum Leppehiem (verzorgingshuis) in Akkrum. Dit heb ik ruim tien jaar gedaan en ging met plezier naar mijn werk.

Mijn werkzaamheden daar waren het ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten voor de doelgroep ouderen in de breedste zin van het woord. Deze activiteiten werden zowel individueel als in groepsverband aangeboden.

Na afscheid te hebben genomen van mijn werk in Leppehiem ben ik tegenwoordig in vele zorg en welzijnsorganisaties te vinden. Ik bied daarbij muzikale activiteiten aan zowel individueel als in groepsverband.

Hoewel bij mij alles op het gebied van muziek mogelijk is ligt mijn focus vooral op de volgende muzikale activiteiten:

-Zingen in de huiskamers Dit kunnen zowel meezingers als luisterliedjes zijn. Meestal ontstaan er gesprekken waar ik de ruimte voor geef. De activiteit kan zowel individueel als in groepsverband. 

-Klankschaalsessies (contact maken via klank met klankschalen) met de bewoners, zowel individueel als in groepsverband.

-Ritmische activiteiten zoals drummen op de djembee, ritmische muziek maken met de boomwhackers en andere instrumenten. Ook dit kan zowel individueel als in groepsverband.

-Meezingshow/geheugenkoor. Hierbij projecteer ik de teksten op een groot scherm zodat de bewoners de mogelijkheid hebben om mee te zingen. Deze activiteit duurt 1,5 uur inclusief een pauze. Meestal zingen we in een bepaald thema. De liedjes lopen uiteen van nostalgisch tot modern. Uiteraard is er ook ruimte voor verzoekjes. Meestal kan ik die dan ook gelijk spelen omdat ik veel gebruik maak van internet waar ik de teksten kan vinden. In sommige programma’s wordt het thema ondersteund door foto’s en/of video’s. 

-Zingen aan bed. Dit doe ik meestal op verzoek van de zorg en/of familie.

-Dansen met Sander. Deze activiteit is speciaal ontwikkeld voor verzorgings/verpleeghuizen e.d. In deze bijzondere activiteit staat muziek en beweging centraal. Mijn visie is dat het niet uitmaakt wat de beperking is. Of mensen nu in een rolstoel zitten of een rollator nodig hebben, visueel of auditief beperkt zijn, bewegen kun je altijd! Daarnaast zijn de gesprekken die ontstaan ook bijzonder. In combinatie met muziek zal het een activiteit zijn om nooit te vergeten. Deze activiteit kan zowel éénmalig als structureel plaatsvinden.

De activiteit “Zingen aan bed” wordt meestal gecombineerd met een andere muzikale activiteit.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven